16 mei 2014

Natuurmuseum en Stratemakerstoren in ondertrouw.

Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren gaan in ondertrouw.  Donderdag 15 mei  hebben de de besturen van het Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren hun handtekening gezet onder het voorstel te fuseren tot de nieuwe Stichting De Bastei. Een formeel moment waarmee ze een lange periode van voorbereidingen afsluiten.  Het fusievoorstel wordt dan door de notaris publiekelijk bekend gemaakt bij de Kamer van Koophandel en in een landelijk dagblad. Als er geen bewaren komen kan de nieuwe stichting met ingang van 1 juli aanstaande beginnen aan haar taak als beheerder van De Bastei, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie dat in 2016 op de locatie van de huidige Stratemakerstoren de deuren zal openen. Staatsbosbeheer, het MEC Nijmegen en het IVN Rijk van Nijmegen sluiten dan aan als deelnemer van De Bastei. Samen gaan deze organisaties in De Bastei het verhaal van de rivier de Waal vertellen in de vorm van tentoonstellingen, educatieve activiteiten en een veelheid aan toeristische arrangementen.  Ook in de periode dat De Bastei nog in de steigers staat, willen deze organisaties al van zich doen spreken met een reeks publieksactiviteiten die op zondag 29 juni van start gaat met de opening van de tentoonstelling ‘Wildernis aan de Waal’.  Het bestuur van de nieuwe stichting De Bastei wordt gevormd door Wim Hompe (voorzitter), Kees de Ruwe (secretaris), Maarten van Schaik (penningmeester), Frank Saris (bestuurslid) en Qader Shafiq (bestuurslid). Omdat de Stratemakerstoren eind dit jaar sluit voor de verbouwing en uitbreiding van het pand, opereert de stichting De Bastei voorlopig nog vanuit het Natuurmuseum in de Gerard Noodtstraat. zie de foto’s.

DSC_9810musea (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.