14 mei 2014

Kekerdomse ooievaarsjongen redden het niet.

Zoals het nu lijkt, komen er dit jaar definitief geen jonge ooievaars in het Kekerdomse nest.v Dinsdagmorgen bleek het nest verlaten te zijn. Hiermee duidelijk geworden dat  het broedsel of de jonge ooievaars het slechte weer van afgelopen  dagen niet hebben overleefd. Het is ongebruikelijk dat beide ooievaars  na het uitkomen van de eieren de eerste weken allebei het nest verlaten. In de eerste week van april zijn de eieren in het nest gelegd. De  broedperiode bedraagt 30 tot 37 dagen. Dit betekent dat de eieren eigenlijk al uitgekomen zouden moeten zijn voor aanvang van het echt  slechte weer . De jonge ooievaars zijn vermoedelijk nog dusdanig klein  en kwetsbaar geweest dat ze de lange periode van relatief veel  neerslag en koude niet hebben overleefd. Fat meldde ooievaarkenner Harry Hampsink uit Kekerdom. Vanuit Millingen kwamen wel gunstige berichten. Daar blijken twee jonge ooievaars in het nest aan de grens te zitten. Van de overige ooievaars in de Ooijpolder is nog niets bekend. In Leuth was een ooievaar woensdagmorgen nog druk bezit met het schikken van het nest, terwijl de andere op het nest zat. DSC_9370ooievaar Leuth (Large)

One Response to Kekerdomse ooievaarsjongen redden het niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.