5 mei 2014

Loopgroep Ooijpolder brengt bevrijdingsvuur.

Nationale Bevrijdingsvuurestafette naar Ubbergen en Millingen.  Vandaag vindt de nationale herdenking van 69 jaar vrijheid van het Koninkrijk der Nederlanden plaats. Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Hardlopers gingen vannacht  dit vuur in estafettevorm over heel Nederland verspreiden.  Loopgroep Ooijpolder had dit jaar de organisatie op zich genomen en een aantal hardlopers bereid gevonden in de afgelopen nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in de vorm van estafette van Wageningen naar Beek, Ooij, Leuth en Millingen te brengen. De afstand Wageningen – Beek is 32 km. en naar Millingen 47 km. Vanmorgen omstreeks 08.00 uur kwamen de hardlopers bij het gemeentehuis van Ubbergen in Beek aan, waar ze werden opgewacht door burgemeester Paul Wilbers. Hij was maar alleen want alle ambtenaren op het gemeentehuis hadden deze dag vrij. Voor het gemeentehuis werd het bevrijdingsvuur ontstoken, waarna de hardlopers vertrokken naar Ooij, om daar het vuur over te dragen aan de jeugdburgemeester van Ubbergen, Elian Lavrijsen. Zij hield zelfs nog een toespraak voor de lopers. Hierna ging het gezelschap naar Leuth, waar ze door de organisatie van het 4 mei comité werden opgewacht. En gelukkig ook een aantal Leuthse inwoners. Daarna ging de estafette door naar Millingen aan de Rijn. De lopers wisselden elkaar onderweg af. Alleen Michiel Bekker heeft de hele afstand zelf afgelegd en in Beek haakten enkele van de lopers af, omdat ze daar “thuis” waren. De rest ging door naar Millingen. Grote dank gaat uit naar “GERO” Meubelstoffeerderij te Beek die voor het vervoer en verzorging onderweg zorgde en “DE ELEGAS” Groepsaccommodatie in de Refter waar het ontbijt verzorgd werd. zie de foto’s.DSC_6405bevrijdingsvuur (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.