5 mei 2014

Dodenherdenking Ooij 2014

DSC_5130dodenherdenking Ooij (Large)Dit jaar was ook in Ooij weer een indrukwekkende herdenking voor de slachtoffers van de oorlog.  Er werd begonnen met een mis in de H. Hubertuskerk. Diverse familieleden van de omgekomen Ooijse slachtoffers waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst en waren in grote getale aanwezig. Medewerking werd verleend door het Ooijs Gemengd Koor, de schutterij Eendracht met koningspaar Wim Heijnen en Ans  en de Ooijse Toekomst. Na de kransleggingen bij het monument voor de kerk, het spelen van de “Last Post”  door Gerben Wulterkens en het Wilhelmus, werd de ceremonie afgesloten. Namens het gemeentebestuur werd een krans gelegd door raadslid Miengske Borremans. De mis werd voorgegaan door pater Frans Bomers. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s van Herman Leensen