5 mei 2014

Dodenherdenking in Beek 2014

Zondagavond 4 mei  organiseerde de Stichting Reünie Paratroepers, samen met de gemeente Ubbergen de nationale Dodenherdenking bij het bevrijdingsmonument aan het Lt. J.P. Foleyplantsoen te Beek. Hierbij werden naast de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, ook alle andere oorlogsgetroffenen in de wereld herdacht. Na de oecumenische kerkdienst in de R.K H.Bartholomeuskerk in Beek, begaf het gezelschap zich, zonder muziek,  maar met schutterij BUB voorop  naar het bevrijdingsmonument. Er werd medewerking verleend door Harmonie KNA. Bij het monument werden bloemen gelegd en door een leerling van de Havo werd een  gedicht voorgelezen. Namens de gemeente Ubbergen hield burgemeester Paul Wilbers een toespraak en legden samen met de jeugdburgemeester, Elian Lavrijsen, die ook een toespraak hield, bloemen bij het monument. Ook de locoburgemeester uit het Duitse Kranenburg was bij deze herdenking aanwezig en heeft  bloemen gelegd. Diverse organisaties volgden en legden hun bloemen bij het monument, waaronder leerlingen van de basisschool de Biezenkamp en de Havo Notre Dames. zie de foto’sDSC_6297dodenherdenking (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.