4 mei 2014

Knielende soldaat terug op Plein 1944 in Nijmegen.

Op Plein 1944 in Nijmegen is zondagmiddag de 3e versie van het oorlogsmonument “de Knielende Soldaat” onthuld door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Het is een replica, maar nu in brons, van het eerder door Jacques Maris gemaakte beeld. Dit gebeurde in aanwezigheid van diverse wethouders en raadsleden van de gemeente Nijmegen, alsmede generaal b.d. Peter van Uhm. Bruls legde een krans aan de voet van het beeld. Het beeld van kunstenaar Jacques Maris is in 1951 op Plein 1944 geplaatst. Het ging echter om een versie van gips omdat de tufsteen versie toen op zich liet wachten. Deze werd vervolgens een jaar later geplaatst. Het tufsteen brokkelde echter af, ondanks een renovatie van de kunstenaar in de jaren ’90.. Burgemeester Bruls hoopt nu, dat het originele tufsteen beeld een plaats zal vinden in het nieuwe verzetsmuseum. zie de foto’s.DSC_6061soldaat (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.