3 mei 2014

Veel schapen geschoren in de Ooijpolder.

DSC_5107schapen (Large)Vandaag, zaterdag 3 mei werden er op diverse plaatsen in de Ooijpolder schapen geschoren.  Al vroeg in de morgen werd begonnen met de schapen in het Duitse Zyfflich, daarna bij de Reomie (Lubbers) in  Ooij, de Tien Geboden, de Schaapskooi (Poelen) , waarna de schapen in het Zwanenbroekje in Ooij geschoren werden. Dit alles werd georganiseerd door Wilbert Verriet van Schapenhouderij Verriet uit Erlecom. Na het Zwanenbroekje moesten nog op diverse plaatsen de schapen geschoren worden, maar, ondanks het feit dat ze al bij elkaar gedreven waren en stonden te wachten, moest het toch voor een aantal worden uitgesteld. 145 schapen op één dag bleek toch te veel te zijn. Zie de foto’s van ’t Zwanenbroekje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.