30 april 2014

Kindervieringen in de kerk van Ooij: help je mee?

Annelies en Linda hebben het volgende verzoek: Wij hebben het idee opgepakt om in de kerk van Ooij kindervieringen te organiseren onder te titel ‘Kinderkerk’. Laagdrempelige vieringen rond een thema voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Maar, om onze plannen daadwerkelijk te realiseren vinden we het belangrijk dat er draagvlak voor is. We zoeken nog minimaal twee personen die dit samen met ons op willen pakken. Lees hieronder meer.

DSC_8029 Hubertuskerk (Large)

Jonge kinderen zijn nieuwsgierig! Ook naar de kerk en wat daar te beleven valt. Nu wij zelf jonge kinderen hebben, ervaren we dat vaak. De kerk is een bijzonder gebouw dat hoort bij de gemeenschap en het dorp Ooij. De kinderen kijken bewonderend naar de buitenkant en zijn nieuwsgierig naar de binnenkant en wat daar te beleven valt. Maar.. wij constateerden dat er voor jonge kinderen niet veel te beleven is. Naast de herdertjesmis met kerstmis zijn er geen momenten waarop we onze kinderen kennis kunnen laten maken met de kerk en het samenzijn daar. Dat vinden we jammer, dus hebben we het idee opgepakt om daar zelf iets aan te betekenen. Want we zijn ons er van bewust dat de gemeenschap zelf daar een verantwoordelijkheid in heeft.

 

We hebben met de pastor onze ideeën gedeeld en krijgen volop medewerking! Ons doel is meer kinderen in de kerk en hen kennis laten maken met de kerk als ontmoetingsplek van Ooij.

 

Wij vinden het erg belangrijk dat de vieringen:

  • Toegankelijk zijn voor kinderen (begrijpelijke taal en verhaallijnen)
  • Laagdrempelig zijn, dus voor iedereen toegankelijk (ongeacht geloof)
  • Interactief zijn: kinderen doen mee!
  • In het teken staan van een thema

 

De viering duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Vervolgens een activiteit (bv knutsel) voor kinderen dat in het thema staat van de viering en koffie voor de volwassenen. De eerste viering staat gepland op zondag 6 juli om 16 uur met thema Zomer/ Vakantie.

 

We hebben de handschoen met z’n tweeën opgepakt, maar zijn op zoek naar nog twee of meer personen die dit samen met ons willen organiseren. Hebben we je interesse gewekt en wil je samen met ons dit mogelijk maken in de kerk van Ooij? Laat het ons weten!
Annelies Verriet (anneliesverriet@hotmail.com / 024 7850387)

Linda Janssen-Verriet (linda.verriet@planet.nl / 024 6632061)