23 april 2014

Bruisende meiweek in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek!

In de maand mei is er voor bezoekers in het Bevrijdingsmuseum een omvangrijk programma te beleven: rond 5 mei dagelijks op het buitenterrein een radioshow van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd. De Nationale Bevrijdingsdag zal gevierd worden met o.a. muziek, films, verkoop 2e hands boeken WO2 en battlefieldtours met historische legervoertuigen. Op andere dagen worden er open rondleidingen verzorgd in de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Drees tot Frank Sinatra’ en flitslezingen gegeven over de achtergrond van de nieuwe aanwinsten: de sigaren van Göring en een exemplaar van Mein Kampf uit het NSDAP hoofdkwartier in München. U kunt ook deelnemen aan een battlefield fietstour over de WO2 slagvelden rond de bruggen in Nijmegen. In een aantal weekenden is ook weer de spectaculaire Vfonds Bandritzer te bezoeken voor een tijd- en luchtreis. Voor de kinderen zijn er workshops over het leven van de parachutist in WO2, spionage-trainingen, een Anne Frank middag, live luisterverhalen van opa’s en oma’s over hun ervaringen in de oorlog en een rondleiding door de tentoonstelling ‘Gevleugelde vrijheid,WO2 in de lucht’ met meer dan 750 modelvliegtuigen.  Voor alle data, tijden en prijzen van het evenementenprogramma in mei, zie www.bevrijdingsmuseum.nl.Gavin(2) (Large)  OLYMPUS DIGITAL CAMERA