12 april 2014

Grote verkeerscontrole op Kelfkensbos Nijmegen.

De politie hield vrijdagmiddag en avond,  samen met een aantal partners, waar onder de Belastingdienst en het alcoholteam (BOB) van Veilig Verkeer Nederland, een grote verkeerscontrole op het Kelfkensbos in Nijmegen. Het passerende verkeer in de omgeving  werd gecontroleerd, waarbij diverse motorrijders van de politie de voertuigen naar het plein brachten. Drie voertuigen werden door de Belastingdienst in beslag genomen. Niet alleen chauffeurs met een openstaande belastingschuld liepen vrijdagavond tegen de lamp. Een 20-jarige bijrijder van een auto had een zakje wiet en een zakje hasj bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. De bestuurder van dezelfde auto had een rijbewijs welke niet aan de eisen voldeed. Twee bestuurders van bromfietsen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook werd een aantal verkeersdeelnemers bekeurd voor overtredingen zoals niet handsfree bellen, rijden door rood, niet dragen van een gordel, te hoge snelheid en technische gebreken aan het voertuig. Bovendien werd voor een paar duizend euro aan openstaande boetes geïnd. De politie sprak over een geslaagde controle. zie de foto’s. (komen nog meer)DSC_6455verkeerscontrole (Large)