11 april 2014

Meer speling voor de fa. de Beijer.

Zand- en grindbedrijf De Beijer krijgt tot midden 2016 tijd om te vertrekken uit de Kekerdomse Waard in Kekerdom. Het bedrijf moest daar eigenlijk al eerder vertrekken omdat op 1 januari 2016 de afgravingen van de uiterwaarden moeten zijn afgerond. Dat is de afspraak in het project Ruimte voor de Rivier, waarin staat dat in de Millingerwaard door een nevengeulenstelsel een waterstandsverlaging van 9 centimeter moet worden behaald. Verplaatsing van De Beijer lukt echter niet op tijd omdat de procedures voor de beoogde plek in de uiterwaarden van Dodewaard nog niet afgerond zijn. Vrijdag 11 april stonden de provincie Gelderland en belangenvereniging Dijkbewaking Dodewaard bij de Raad van State over het inpassingsplan voor het oude steenfabrieksterrein De Waalwaard. De provincie heeft door de langere procedure meer tijd gegeven aan de fa. De Beijer, maar dan  alleen als ze de Waalwaard ook echt koopt. Daarover is nog steeds geen overeenstemming. Dat komt o.a. omdat het “inpassingsplan” nog in procedure is. Rijkswaterstaat heeft laten weten, dat ze toch  pogen de 9 centimeter waterstandsverlaging in de Millingerwaard en Kekerdomse Waard op 1 januari 2016 te hebben gerealiseerd. zie foto’s de Beijer.DSC_6217de Beijer (Large)