29 maart 2014

Seizoen Orientalis in H. Landstichting weer geopend.

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting is vandaag weer opengesteld voor het publiek en heeft daarbij  met ingang van dit nieuwe seizoen een Jan van Laarhoven Allee gekregen. Jan van Laarhoven was tot januari de directeur van Orientalis en werd daarna opgevolgd door  Erna van de Ven, oud-directeur van de Nijmeegse VVV. De weg vanaf de hoofdingang is naar de oud-directeur vernoemd. Op deze eerste openingszaterdag werd het park door enkele honderden bezoekers bezocht. Nieuw is op het terrein aan de Jan van Laarhoven Allee, de gasterij Blixem, dat gerund word door medewerkers van Blixem.  10 medewerkers hebben hier werk gevonden. Ook op het terrein zelf zijn nieuwe activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld mandenvlechters en touwslagers aan het werk in Beth Juda (o.a.Henk Megens  en Johan van Deelen, beiden uit Kekerdom/Haalderen) en het is de bedoeling dat daar nog meer oude ambachten, zoals een rokerij en een glasblazer,  bij komen. Maar ook in het hoofdgebouw is het één en ander veranderd. Daar is ook een tentoonstelling over de “Toren van Babel” te zien. Het is zeker weer de moeite waard om het museumpark te bezoeken. zie de foto’s.DSC_2154 Orientalis (Large)