25 maart 2014

Motor botst met auto op Kapitteldijk Leuth

Dinsdagmorgen is een motorrijder met zijn motorfiets tegen een tegemoetkomende auto gebotst op de Kapitteldijk te Leuth. De motorrijder kwam vanuit de richting Leuth en reed richting Beek, toen hij op de linker weghelft terecht kwam en daar tegen de zijkant van een tegemoetkomende auto aan reed. Door deze aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd, maar de motorrijder (een Nederlander op een “driewielscooter” met Duits kenteken) raakte gelukkig slechts licht gewond. zie de foto’s.DSC_0710motor (Large)

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een motorscooter met 3 wielen?

Een driewielige motorscooter heeft 2 voorwielen en 1 achterwiel. De driewielige motorscooter lijkt op een scooter, maar mag door de motorinhoud op de snelweg rijden. Sinds 19 januari 2013 hebben bestuurders van een driewielige motorscooter een rijbewijs A (motorrijbewijs) nodig.

Nieuw rijbewijs driewielige motorscooter

Door de invoering van de derde Europese rijbewijsrichtlijn gelden er nieuwe regels voor het rijbewijs voor driewielige motorscooters. Alle gemotoriseerde driewielers vallen sinds 19 januari 2013 in rijbewijscategorie A. Heeft u een rijbewijs B dat is afgegeven voordat de nieuwe regels zijn ingegaan? Dan gelden voor u de oude regels. U heeft dan geen motorrijbewijs nodig, maar mag met uw autorijbewijs een gemotoriseerde driewieler besturen.driewielscooter

File rijden met driewielige motorscooter

Voor bestuurders van een motorscooter als de Piaggio MP3 is het, net als voor motorrijders, niet verboden om in een file tussen de auto’s door te rijden. Het motorplatform heeft wel spelregels opgesteld, de zogenoemde filegedragscode. Deze regels staan beschreven in ‘Samenspel in de file’.