25 maart 2014

Bijzonder bouwproject door Ubbergse bedrijven in Hatert.

In Nijmegen in de wijk Hatert werken de Ubbergse bedrijven ISO3 architectuur- en bouwkundig ingenieursbureau en Aannemingsbedrijf Vermeulen bv aan een bijzonder project. In opdracht van H2 tandartsen, gevestigd te Nijmegen wordt een tandartsenpraktijk gerealiseerd. De herbestemming van het bestaande pand is een bewuste keuze, iets wat in de huidige tijd steeds vaker voorkomt. Het concept van de gevel is gebaseerd op het ‘status praesens’ principe. De buitengevel is helemaal van  aluminium, waardoor het onderhoud minimaal is. Het bouwtraject zelf wordt in bouwteamvorm uitgevoerd, waarbij opdrachtgever, architect en aannemer al vanaf ontwerp nauw met elkaar samenwerken. Hierdoor kan er snel geschakeld worden, is er relatief korte doorlooptijd van de bouw en worden onverwachte kosten in het uitvoeringstraject voorkomen. Begin mei zal het pand worden opgeleverd en neemt H2 tandartsen haar intrek in het gebouw.IMG_2787a (Large) IMG_2788 voorkant (Large)