24 maart 2014

De Grote Songfestivalshow in LUX te Nijmegen.

 Zondagmiddag werd  “De Grote Songfestival Show”  gehouden in LUX Nijmegen. Artiesten (Marga -Mascha- Bult en Eddy Ouwens), programmamakers, fans en andere Eurovisionisten waren te gast in een live talkshow. Gastheren waren Hijlco Span ( NCRV-radiomaker) en Geert Willems, journalist van de Gelderlander en auteur van Douze points, twelve points. Tijdens deze middag werd di nieuwe songfestivalboek van Geert gepresenteerd en de eerste exemplaren werden uitgereikt aan de beide Mascha’s, Marga Bult (die in het buitenland Mascha heet) en zijn vrouw Mascha van Schijndel. Geert Willems liet tijdens zijn presentatie zien dat het festival een belangrijke rol heeft gespeeld in de eenwording van Europa, de verhoudingen tussen oost en west en de emancipatie van de homoscene. Maar ook de wisselende prestaties van Nederland door de jaren heen, de fanatieke fans, de vermeende vriendjespolitiek bij de puntentelling, de politiek en de ontwikkeling van het festival kwamen ook aan de orde. Ook werd de Grote Eurovisie Quiz gehouden waar alle bezoekers getest werden op hun kennis van het songfestival. De twee overgebleven winnaars kregen elk een gesigneerd exemplaar van Douze points, twelve points. Eurovision Artists (EA), een stichting van deskundige liefhebbers met een uitgebreid multimediaal archief, werkte enthousiast mee aan De Grote Songfestival Show. Zij maakten de drie genomineerden bekend voor De EA Award. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft gepromoot. Daarbij bleek, dat ook Geert Willems één van de drie genomineerden was. Tot 2 april kan er gestemd worden op www.eurovisionartists.nl en daarvoor wordt elke lezer van dit bericht uitgenodigd. zie de foto’s.DSC_0304a songfestival (Large)