23 maart 2014

De OOIJ-AKTIES van de 70, 80 en 90er jaren in Studio 104

Op zondagmiddag 23 en 30 maart opent Studio 104 aan de Ubbergseweg in de Schependom tegenover het Hollands-Duits Gemaal de deuren voor een bijeenkomst van de bewoners in de Groenlanden én belangstellenden uit de wijde omgevingen over de akties uit de jaren 70 tot 90 van de vorige eeuw.  Dat waren de akties tegen de Waalbochtverlegging en vóór een veiliger vaart over de rivier, tegen de ongelimiteerde zesbaksduwvaart en tegen een rigoreuse dijkverzwaring, vóór inspraak en overleg. Daar kwam ook nog eens een demonstratie tussendoor tegen plannen voor een grootscheepse ontgronding en uitverkoop van boerengrond.  Kortom leven en streven genoeg in die tijd om er eens even op terug te komen met veel, intussen gedigitaliseerd, historisch beeldmateriaal in documentaire, film, dia’s en foto’s, maar ook affiches, krantenknipsels en pamfleten van toen. Kunstenaar Ben Wasser zal toelichting geven bij de beelden.  Er wordt een grote toeloop verwacht. Iemand die zich van een zitplaats wil verzekeren kan er het best een reserveren voor één van beide zondagen. Verder is alle relevante materiaal wat her en der nog ergens onder het stof kan worden opgediept, welkom.  Meer informatie over aanvangstijden etc. op de website.  Voor reserveringen, mail naar info@studio104.nl.   Ubbergseweg 104-106.  6522 KL Nijmegen.  024-3231137 / 06-18538568.  www.studio104.nl

IMG 091290 demonstratie dijk Kekerdom_0007_tekst (Large)