22 maart 2014

Kenningsmakingsavond nieuwe leden Ooijse KBO

De Ooijse KBO ( Katholieke Belangenvereniging senioren 50+) hield vrijdagavond een kennismakingsbijeenkomst in dorpshuis De Sprong te Ooij. Het bestuur heeft afgelopen jaar besloten om voortaan een kennismakingsavond te organiseren, als in een jaar minimaal 25 nieuwe leden zijn geregistreerd. Dat was nu het geval. Deze nieuwe leden zijn schriftelijk uitgenodigd en er hebben oproepen in de Maandfolder en in de Rozet gestaan voor niet-leden en mensen die al langer lid zijn.Er waren, inclusief bestuursleden, 24  personen aanwezig.De kennismaking vond plaats aan de hand van een PowerPoint presentatie. Deze presentatie is sterk aangepast en voorzien van foto’s, die het geheel levendiger maken.Voor de pauze werd door de bestuursleden Sjef Wieland en Alex Derksen, met aan de laptop Wim Jansen, ingegaan op de organisatie van de Unie KBO en KBO Gelderland.
 Voor een goed begrip van de “inbedding” van de plaatselijke afdeling in een groter geheel is dat nodig, maar het is niet de meest interessante materie. Na de pauze werd het concreter: het ging over de eigen afdeling, de eigen doelstellingen en activiteiten. 
Met veel voorbeelden van activiteiten en plannen werd door de beide inleiders geprobeerd om de afdeling “levend” te maken en gezien de reacties is dat behoorlijk gelukt.
We hopen, dat door deze avond de aanwezigen verder betrokken raken bij en zich thuis voelen in de KBO afdeling Ooij. A.D. zie de foto’s.

DSC_9774 KBO (Large)