9 maart 2014

Nieuwe borden bij Ubbergse buurtschappen.

Onlangs hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente Ubbergen op diverse plaatsen in de gemeente bruine borden geplaatst met daarop de naam van het buurtschap. Het idee was ontstaan, nadat de blauwe bebouwde komborden van Persingen weggehaald moesten worden, omdat iemand had ontdekt, dat Persingen officieel nog geen echte bebouwde kom was en de officiële borden toch geplaatst waren. Dat was mede gedaan om de maximum snelheid op de doorgaande weg door Persingen, de Persingensestraat, terug te brengen. De gemeente zocht daarop naar alternatieven en het vervolg was een klein bordje met de naam Persingen er op. Niet echt representatief.  Onlangs is daar nu het nieuwe, bruine toeristische,  bord voor in de plaats gekomen en zijn dergelijke borden ook geplaatst in Wercheren en de Groenlanden. Nu kan iedereen zien waar hij of zij zich bevindt. zie de foto’s.DSC_2120Persingen (Large)