7 maart 2014

Ooijse paarden doorstaan de Bulgaarse winter goed.

De 30 Konik-paarden van FREE Nature, die vorig jaar oktober naar Bulgarije zijn getransporteerd, hebben de winter goed doorstaan. Als je bedenkt welke veranderingen deze dieren hebben meegemaakt, dan is dat wel bijzonder. Na de lange reis hebben ze voet gezet op rotsige bodem. Begroeid met andere planten soorten, dan in Nederland. Na een mild najaar met regen en voldoende mals gras. Zijn ze in de sneeuw beland. Uit de voet afdrukken in die sneeuw bleek een eerste ontmoeting met wolven op 10 december. Alle dieren hebben deze ontmoeting overleefd. De enige smet op het blazoen was het verlies van een veulentje. Dit diertje had te veel moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe vaderland. De gieren hadden het kadaver trouwens eerder gevonden dan de toezichthouder. Dat is nog eens wat je noemt ‘dood doet leven’!

Nanovice_IMG_6695aa_small (Large)