2 februari 2014

Expositie Paul van Ernich in Persingen.

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari toont Paul van Ernich (Kekerdom) -traditiegetrouw-   zijn meest recente werk in het Kerkje van Persingen.  Naast een overzicht van schilderijen welke hij in opdracht vervaardigde ( voornamelijk portretten) zijn er nieuwe stillevens te zien. En daarin is verandering van stijl waar te nemen. Kenmerkend is de eenvoud. Minder objecten die in meer abstracte ruimte geplaatst zijn. Zijn expositie in China ( TianJin) en een reis naar Amerika hebben hem enorm geïnspireerd .Hij heeft het afgelopen jaar meer ruimte genomen om te experimenteren met stijl en vorm in de olieverf. Naast  klassieke schildersvaardigheden nemen de emotie en het concept een steeds belangrijkere plaats in. Dit is mede gerealiseerd in een aantal studies, snelle olieverfschetsen waarbij ook zijn dochter June model stond. Een groot kleurrijk schilderij (waarin klassieke en moderne elementen op een spannende manier samen komen) vormt het topstuk van de expositie. Op de expositie kan men zich ook inschrijven voor de nieuwe cursus klassieke olieverftechnieken. Zondag 2 februari is de expositie nog van 11.00-17.00u  geopend.DSC_5833 Paul van Ernich (Large) zie de foto’s

Meer info: www.paulvanernich.com.