29 januari 2014

Brug Ooypoort klaar voor wandelaars

De nieuwe wandelbrug Ooypoort bij ’t Meertje in Nijmegen is vanaf dinsdag 28 januari toegankelijk voor het publiek. Na het plaatsen van de brug in november 2013, heeft de aannemer de brug verder afgewerkt. Er zijn zowel leuningen als een slijtlaag aangebracht en de brug is met gespannen staaldraden stabiel gemaakt. De brug is daarna getest op veiligheid. Dinsdagmorgen werden de hekken verwijderd en kkonden wandelaars gebruikmaken van de brug. De brug verbindt de oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee letterlijk een brug tussen stad en natuur. Deze verbinding is ook van groot belang voor De Bastei, het toekomstige centrum voor natuur- en cultuurhistorie in de Stratemakerstoren. De ranke wandelbrug van composiet heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van de verbinding.  Na ingebruikname moet de aannemer nog een aantal afrondende werkzaamheden verrichten, zoals het aanbrengen van zijpanelen. Dit werk kan plaatsvinden als de brug al wordt gebruikt. Naar verwachting zal de brug in februari officieel worden geopend.  De wandelbrug is gerealiseerd door gemeente Nijmegen in goede samenwerking met Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. zie de foto’s.DSC_5370voetgangersbrug (Large)