25 januari 2014

Rob Verheijen lijsttrekker CDA MUG

GROESBEEK – Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het CDA MUG, die woensdagavond 22 januari plaatsvond in De Mallemolen, is Rob Verheijen gekozen tot lijsttrekker van de gefuseerde CDA-afdelingen Millingen a/d Rijn, Ubbergen en Groesbeek. Verheijen (52) is afkomstig uit Berg en Dal en is sinds 2006 gemeenteraadslid namens het CDA in Groesbeek.  Met het aanwijzen van Verheijen is het CDA de eerste politieke partij die de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakt. Zoals bekend fuseren per 1 januari 2015 de gemeenten Millingen a/d Rijn, Ubbergen en Groesbeek tot één nieuwe gemeente. Vandaar dat de gemeenteraadsverkiezingen er op woensdag 19 november gehouden worden. Voor het CDA betekent de herindeling ook dat de afzonderlijke CDA-afdelingen fuseren tot één nieuw lokaal en aanspreekbaar CDA. Dat besluit is afgelopen zomer al genomen.  Verheijen over zijn lijsttrekkerschap: “Ik voel me vereerd dat ik lijsttrekker voor het CDA mag zijn. Het is een geweldig stel gemotiveerde en betrokken mensen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er de komende tijd in slagen ook nieuwe mensen aan ons te binden. We werken aan een duidelijk, toegankelijk maar ook realistisch verkiezingsprogramma. Iedereen die daarover met ons mee wil denken en ideeën heeft over de nieuwe gemeente is welkom bij ons. Ik heb de ambitie om vanaf 1 januari 2015 de fractie te gaan leiden. Tot die tijd blijft Jan Poelen, die overigens heeft aangegeven zich ook voor de nieuwe gemeente namens het CDA in te willen zetten, fractievoorzitter van het CDA in Groesbeek. Ik heb er echt zin in.”  De vervolgstappen bij het CDA bestaan nu het opstellen van het verkiezingsprogramma en het uitwerken van de verkiezingscampagne. Daarvoor zijn tijdens dezelfde ALV twee commissies gepresenteerd die daar de komende maanden aan gaan werken. Het ligt verder in de bedoeling om nog vóór de zomer de kandidatenlijst vast te stellen. En uiteraard gaat het raadswerk intussen gewoon door. In de voorbereiding van de herindeling worden in de komende maanden keuzes gemaakt die cruciaal zijn voor het functioneren van de nieuwe gemeente.

Rob Verheijen CDA-MUG 1 (Large)