16 januari 2014

Notre Dame des Anges Ubbergen dingt mee naar Ruimtelijke Gelderse Prijs

De gemeente Ubbergen en HAVO Notre Dame des Anges willen de Gelderse Publieksprijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2014 winnen met het nieuwe schoolgebouw.  Iedereen kan stemmen op dit project via www.gelderland.nl/Gelderseprijs en maakt daarmee zelf ook kans op een prijs. Deze prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ‘Ademruimte voor steden en dorpen’. Hierbij is vooral gelet op bijzondere uitwerkingen van het alledaagse, net even anders opgelost. Met elan en ambitie, durf en experiment. Er is een nieuw gebouw voor de HAVO Notre Dame des Anges in Ubbergen neergezet. Op een andere plaats dan de oude, waardoor er meer ruimte is gekomen voor de natuur. Het nieuwe gebouw is mooi, compact en duurzaam en past uitstekend in het landschap. De school is via een fietsstraat veilig te bereiken. De nieuwe natuur wordt beheerd door het Geldersch Landschap. De leerlingen en medewerkers van de school, de buurtbewoners en de planten en dieren profiteren van de nieuwe natuur. Wandelaars kunnen over aantrekkelijke paden naar de wandelbrug De Springplank lopen en zo veilig de Ooijpolder bereiken. Het is een nieuwe verbinding tussen de natuur op de heuvels en de natuur in de Ooijpolder.  Er zijn in totaal tien projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via de website www.gelderland.nl/gelderseprijs Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten, foto’s en kunt u uw stem uitbrengen: klik op de stemknop en vul het formulier in. Een belangrijk onderdeel hierbij is uw motivatie. Stemmen kan tot uiterlijk donderdag 27 februari 2014, tot 12.00 uur.  Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op een van de tien boeken over de Gelderse Prijs die de provincie verloot. Diegene met de meest originele, treffende, steekhoudende, mooie motivatie voor het winnende project wint bovendien vier toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe. Een team van provinciemedewerkers beoordeelt de motivaties en kiest uiteindelijk een winnaar. De prijswinnaars krijgen na 5 maart per e-mail bericht.  U kunt ook anderen stimuleren te stemmen. Dat kan onder andere via de Facebook pagina van de provincie: www.facebook.com/ProvincieGelderland. Deel en like het project op Facebook. Op deze manier zijn meer mensen op de hoogte van de publieksprijs en werven we hopelijk meer stemmen. Twitteren over de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit kan via #GelderseprijsDSC_1371bouw Havo