12 januari 2014

Kerstboomverbranding in Ooij 2014

Vanavond vonden in de vier kerkdorpen ( Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom) van de gemeente Ubbergen weer de traditionele kerstboomverbrandingen plaats. Misschien wel voor de laatste keer, omdat het niet duidelijk is, of dit na de samenvoeging van de gemeenten Millingen, Ubbergen en Groesbeek nog mogelijk zal zijn. Aan deze kerstboomverbrandingen was in alle dorpen een verloting verbonden, waarbij de jeugd, voor elke ingebrachte boom een lot ontving. Voorafgaand aan de verbranding werd de trekking gedaan door een raadslid of wethouder van de gemeente. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de gemeente Ubbergen en als hoofdprijs in elk dorp was een geldprijs, beschikbaar gesteld door het Huis aan Huisblad de Rozet. In Ooij werd deze gewonnen door Syl Verriet. De brandweer was in elk dorp aanwezig en in Ooij mochten de kinderen het laatste deel van de brand uit spuiten. zie de foto’s van Ooij.

DSC_2492kerstboom (Large)