8 januari 2014

Pastor Jos Siemons overleden.

Mark Beumer plaatste het volgende bericht op Facebook: Zojuist heb ik vernomen dat een van mijn allerbeste vrienden, pastor Jos Siemons, gisteravond op 76-jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand in het Twee Steden Ziekenhuis. Hij moest maandag voor een zware operatie naar het ziekenhuis en hoewel de operatie goed ging, werd hij gisteravond niet goed. Hij kreeg een hartstilstand op een moment dat er niemand bij hem was en hoewel hij nog wilde leven, hebben ze getracht hem te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. Jos en ik waren meer dan 20 jaar bevriend, vanaf het moment dat ik misdienaar en lector was in de St. Laurentius Kerk te Kekerdom. Hij kwam af en toe bij mij en ik naar hem in Kaatsheuvel. Hij is een toonbeeld van pure goedheid, vriendschap, warmte, tolerantie en hartelijkheid. Ik ga hem ontzettend missen. Lieve Jos, ik ben je diep dankbaar voor de meer dan 20 jaar waarin ik jouw vriend heb mogen zijn. Het was altijd een warm bad in Kaatsheuvel, waar wij samen ontbeten, lachten en discussies voerden. Vrijdag 3 januari was ik nog bij je op bezoek. Je vroeg nog hoe ik zou reageren op het bericht als je zou komen te overlijden. Ik zei dat de wereld dan onder mijn voeten zou wegvallen. Ik had nooit durven dromen dat dit nu waarheid zou worden. Lieve Jos, heb het goed in de hemel en hou een plaatsje vrij, zodat we samen weer kunnen lachen als ik ooit naast je zit. Ik moet nu verder op Aarde zonder jou, maar ik beloof om jouw wijze lessen en jouw goedheid in mij voort te laten leven. Ik hou van je mijn Vriend! Liefs, je grote vriend Mark.

Jos Siemons 2

Dinsdag 14 januari is om 10.00 uur de uitvaartplechtigheid in de Vredeskerk in Tilburg. Vanaf half tien zal pastor Jos Siemons opgebaard staan in de kerk en is er de mogelijkheid tot een persoonlijke groet. De crematie is in besloten kring.


Jos Siemons – emeritus Priester. Jos Siemons werd geboren op 14 mei 1937 in De Moer, heeft het klein- en groot seminarie gevolgd en is daarna door Mgr. Bekkers (zaliger gedachtenis) op 8 juni 1963 priester gewijd. Hij was kapelaan in Volkel, Vught en St. Oedenrode en gaf godsdienstles aan de MULO in Uden en de Mavo en huishoudschool in St. Oedenrode. In al deze plaatsen is hij actief geweest in het jeugd- en jongerenwerk. Vanaf 1982 was Jos hoofdverantwoordelijke pastor in Helmond, Millingen aan Rijn en als laatste in parochie de Bron in Tilburg. Tussendoor nam hij ook nog waar voor de parochies in Leuth en Ooij, Jos heeft altijd geprobeerd het ideaal van Mgr. Bekkers gestalte te geven: mens zijn tussen mensen, samen met hen zoeken naar de zin van het leven en handen en voeten geven aan het evangelie door woord en daad. In 2004 is hij met pensioen gegaan en woont nu in Kaatsheuvel. Jos is actief op diakonaal gebied  en doet vieringen in verschillende kerken en ook in onze parochie.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

7 Responses to Pastor Jos Siemons overleden.

 • Jos, jij was heel dicht bij ons tijdens de ziekte van mijn vrouw Diny en haar overlijden en de uitvaart, die jij op mijn verzoek hebt gedaan. Inmiddels 11 jaar geleden, maar nog vers in het geheugen. Je doopte enkele van mijn kleinkinderen. Je was er gewoon….Bedankt Jos en goede reis.

 • Graag gedaan Bertha, ik heb je net getroost en dat zal ik morgen ook doen. Jos zal voor eeuwig voortleven!

 • Wat een mooi verhaal mark, ook ik ken Jos al zeker 23 jaar. Hij heeft ons getrouwd en onze kinderen gedoopt. Altijd hadden we fijne gesprekken alle onderwerpen waren bespreekbaar. Jos, bedankt dat je er voor ons bent geweest. Ik vond t fijn dat je bij mij op bezoek bent geweest terwijl ik ziek was.
  Rust zacht Jos….

 • Ook in ons leven was Jos bij belangrijke mooie en verdrietige momenten. We zullen hem nooit vergeten. De kerkdienst vandaag was heel byzonder en mooi. Ik wens u veel sterkte.
  M.v.g. Fam J en S Strijbosch uit Helmond

 • Dag Sandra,

  Ik heb Jos in 1991 leren kennen, dus ook 23 jaar.

  Het was een fantastische man en in alle opzichten een Vriend. De uitvaart vandaag was indrukwekkend.

  Groet, Mark

 • In 1978 heeft Jos een reis van het jongerenpatoraat in Sint-Oedenrode georganiseerd naar Taizé. Alle jongeren noemden hem destijds “Kappie” (de kapelaan). Die reis en het contact met Jos hebben mijn leven veranderd. Zodanig dat ik in ’94 afgestudeerd ben als leke-theooog, en daarna twee decennia als jongeren- en gevangenispastor heb gewerkt voor de bisdommen Rabat, Rotterdam en Groningen.

  Tegenwoordig woon ik met vrouw en kinderen in Frankrijk. Mijn diploma’s worden hier door de bisdommen niet erkend. Dus werk ik tegenwoordig in de onderwijsbegeleiding en de naschoolse opvang. Maar nog altijd met dezelfde inspiratie als Jos destijds : “Mens zijn tussen mensen, samen met hen zoeken naar de zin van het leven en handen en voeten geven aan het evangelie door woord en vooral door daad.” Zonder Jos had mijn leven ongetwijfeld een heel andere loop gehad. Ik kan hem daarvoor niet genoeg danken. Jos was maar klein, maar hij was een groot Mens.

 • Ik kende Jos al vanaf zijn 12e jaar in St Michielsgestel. Hij heeft ons getrouwd op 20 febr 1965 en we wilden hem bij ons 50 jarig huwelijksfeest uitnodigen. Zoekende naar zijn huidige adres begreep ik dat ik te laat was. Ik zal het moeten doen met oude foto’s o.a. van na zijn priesterwijding, toen hij mijn vrouw en mij bij de St Jan zijn zegen gaf. Vele jaren hebben we samen gestudeerd, gesport en gepraat.
  Ik weet nog dat je lange tijd in het ziekenhuis hebt gelegen vanwege een tetanusinfectie, welke je uiteindelijk overwon.
  Ik zal je nooit vergeten.
  Groet, Piet

Geef een reactie