6 januari 2014

Weer vernielingen bij dorpshuis De Sprong.

DSC_0815Sprong (Large)Het afgelopen weekend zijn er opnieuw vernielingen geweest bij dorpshuis De Sprong in Ooij. De vrijwilligers van de Sprong hadden zaterdag hun best gedaan om de fietsenrekken te plaatsen en de omgeving schoon te maken voor het dorpshuis en de volgende dag was de omgeving daarvan al weer een puinhoop. De planten uit de bloembakken er achter waren “gekortwiekt” en de bladeren lagen her en der verspreid. De bakken lagen weer vol met troep, lege blikjes, etensresten en zakken van snoep e.d.. Daarbij was het onlangs geplaatste “spandoek”, waarmee de Sprong iedereen fijne feestdagen toewenste en dat bestemd was om meerdere jaren gebruikt te worden, vernield. De brokstukken van de regenpijp, welke onlangs al vernield was, lagen er onder. Het bestuur van de Sprong wordt er nu toch echt moedeloos van. Ze doen hun best om alles zo goed mogelijk te laten functioneren, maar een deel daarvan wordt door de vernielers weer teniet gedaan. Ook een aantal fietsen bij de bushalte voor de Sprong moesten het ontgelden. zie de foto’s.