6 januari 2014

Afscheidsreceptie slagerij Maart en Joke Kersten.

Het zal nu wel stil worden op de Nieuwe Holleweg…   Nog maar net hebben we het jaar 2013 afgesloten. En terwijl iedereen nog druk bezig was elkaar het beste te wensen voor het jaar dat voor ons ligt, was er zondagmiddag 5 januari toch al weer een afsluiting, en wel van een hele bijzondere periode. Nadat de bakker, de groenteboer en de melkboer al vele jaren eerder hun deuren sloten, waren het nu Maart en Joke Kersten, die vlak voor Kerstmis hun witte jassen aan de wilgen hingen (zie etalage); na ruim 100 jaar kwam er een einde aan Slagerij Kersten, een begrip in Beek en omgeving. Op de receptie in de Panoramazaal bij Hotel Spijker was het een drukte van belang: klanten, familie, buren, leveranciers, mensen van het slachthuis, Prins en gevolg van de Cavalieren: iedereen ontmoette elkaar onder het genot van een drankje en een hapje en het was heel gezellig, de goede oude tijd herleefde voor even. Er werden ook vele cadeaus aangedragen, waaronder een enorme (opgeblazen) leverworst. Hoeveel plakjes “kindertjesworst” hebben jullie, Joke en Maart, in de loop van de jaren wel niet uitgedeeld…? Maart en Joke: wat fijn, dat jullie deze middag vol gezelligheid, hartelijkheid en nostalgie, met een lach en een traan, mee hebben kunnen maken en geniet maar van jullie welverdiende rust. Herman Leensen maakte de foto’s.

DSC_2864 fam Kersten (Large)