23 december 2013

Nieuw Werk een aanpak die werkt!

Nieuw Werk: Een aanpak die werkt! Op 16 december hebben vijf ondernemers, Lijmwerken B.V., Prowin,  Facskills, Tinnegieterij de Tinnen Roos, De Zeven Heuvelen hotel- resort  en 40 kandidaten elkaar ontmoet om gezamenlijk de mogelijkheden op (betaald) werk in kaart te brengen. In een schitterende ambiance, Hotel Restaurant de Wolfsberg, zijn ondernemers en kandidaten (werkzoekenden) in gesprek gegaan over hun talenten en passies. Het werd een zeer ‘prettig gesprek’. Veel banen worden niet meer vergeven door het verrichten van sollicitaties maar doordat de ondernemer iemand kent uit zijn of haar netwerk. Het hebben van ondernemerscontacten is dus essentieel voor het vinden van een baan. Via een ‘prettig gesprek’ maken kandidaten en ondernemers vrijblijvend kennis met elkaar. De opbrengsten en resultaten van deze gesprekken verrassen iedereen. Zo ook René van de Logt (resort de Zeven Heuvelen): “Ik ben zeer enthousiast over de opzet van een ‘prettig gesprek’! Wat een talent had ik aan tafel en zo gemotiveerd. Ik zie zeker mogelijkheden”.Goed gesprek Wolfsberg (Large)

V.l.n.r. waren erbij: Mw. Margaret Remy (Tinnengieterij de Tinnen Roos), René van de Logt (resort De zeven Heuvelen), Gerrie Sengers (Lijmwerken B.V)., mw. Dolly Toonen (Facskills), Bart Thissen (Prowin) en wethouder Pim Spaan (gemeente Groesbeek). Eigen foto Nieuw werk

Samen doen

De aanpak Nieuw Werk kenmerkt zich door de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven in de MUG Gemeenten. Ondernemers geven graag mensen een kans, maar hebben daarbij behoefte aan maatwerk. Zoals Gerrie Sengers (Lijmwerken B.V.) samenvatte: ‘Ik heb niet altijd een vacature, maar wél werk. Doordat er in de aanpak Nieuw Werk geen vaste regels zijn, kun je als ondernemer focussen op de kansen die er liggen.”

Talent

“Mensen willen erkend en herkend worden in hun kwaliteiten, en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. We moeten er wat mij betreft als maatschappij naar streven alle mensen de kans te geven in kwaliteit te leven. Lokaal ben je veel beter in staat recht te doen aan de individuele situatie van mensen. Zo kun je werken aan de kwaliteit van de lokale samenleving. Dat vraagt wel om een versterkte samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven, de publieke en private sector. Nieuw Werk investeert in deze samenwerking wat ten goede komt aan de totale Groesbeekse  gemeenschap”, aldus Pim Spaan (wethouder gemeente Groesbeek).

Ondernemer en ook meedoen?

Tijdens een ‘prettig gesprek’ gebruiken de relatiemanagers van de MUG-Gemeenten en de ondernemers ter plekke hun netwerk  om geschikte kandidaten te koppelen aan werk. Bent u ondernemer en wilt u ook een keer deelnemen aan een prettig gesprek of heeft u andere ideeën om mensen (weer) aan werk te helpen neem dan contact op met de relatiemanagers van de MUG-gemeenten via telefoonnummer 024 399 6111