21 december 2013

Reis mee naar Bethlehem in Museumpark Orientalis.

Naast de kerststallententoonstelling heeft het museum zoals ieder jaar een avondprogramma. Van 26 t/m 29 december van 16.00 tot 19.00 uur. “Neem je lampion mee en reis met de Herder naar Betlehem!” Ontmoet onderweg de hoofdpersonen uit het kerstverhaal. Bij de Oosterse Herberg moeten alle reizigers zich registreren bij de Romeinen. Na de inschrijving is er gelegenheid voor een warm drankje. De route gaat verder naar het huis, waar het verhaal wordt verteld. Vervolgens wandel je naar de geboortegrot en je ziet de herdersvelden waar de herders zich bij een grote vuurkorf verwarmen. Aangekomen op het dorpsplein kun je even uitrusten bij de vuurkorven, je belevenissen vertellen en genieten van een zelfgebakken broodje. Deze avonden zijn er vuurspuwers te zien en zangkoren laten kerstliederen horen! Avondopenstelling 26 t/m 29 december 2013 De grootste kerststal: Het hele eerste deel van Museumpark Orientalis (ruim 10 hectare) is oorspronkelijk gebouwd als illustratie bij het geboorteverhaal van Jezus. Dit was een van de drie verhaalroutes van het museum. De andere twee routes waren een verbeelding van het openbare leven van Jezus en het Lijdensverhaal. Het huidige dorp Beth Juda was oorspronkelijk Nazaret. Het eerste huisje vooraan verbeelde de plek van de Annunciatie (de ontmoeting tussen Maria en de aartsengel Gabriël) en de dorpsbron is zelfs een replica van de echte Mariabron in Nazaret. De Oosterse Herberg (Karavanserai) is de plek waar het geen plaats is voor een vrouw in barensnood. De rol van de Geboortegrot en het Herdersveld spreken voor zichzelf. Het huisje met de poort was ooit ingericht als de woning en timmermanswerkplaats van Jozef.Lampionnenoptocht (Large)