19 december 2013

Vredespaal bij de Musschenberg in Beek

De Rotary Nijmegen-Zuid heeft dinsdagavond een “Vredespaal” aangeboden  aan Hotel-restaurant de Musschenberg in Beek. Dergelijke vredespalen  staan over de hele wereld  en de schatting is, dat het er inmiddels  meer dan 200.000 zijn. In andere landen werden ze onthuld door mensen  zoals Clinton, de Paus en Gorbatsjov.  Het idee daarvan is ontstaan in  Japan na de Tweede Wereldoorlog en dient als “reminder” om overal te  verbreiden, dat er geen oorlog meer moet komen. Dergelijke palen staan  er nog niet veel in Nederland. Wel staan ze bij het Bevrijdingsmuseum  in Groesbeek, een begraafplaats in Amsterdam en in Den Bosch. De paal  moet nog een definitieve plaats krijgen bij de Musschenberg, dat  tevens de thuisbasis is van de Rotary Nijmegen-Zuid. Op de foto Maria  Maas van de Musschenberg bij de nieuwe paal.

DSC_8175vredespaal (Large)