15 december 2013

Zigeunerorkest NADARA GIPSY WEDDING BAND in Waard van Kekerdom

De Waard Van Kekerdom had zaterdagavond een speciaal programma. Daar trad Alexandra en haar Nadara op (inclusief 2 roma-meisjes uit Szászcsávás Transylvania) op. Na eerst bij het dine gespeeld te hebben trad dit legendarische orkest met haar eigen danseressen de sterren v d hemel.  NADARA speelde op de derde dag van het Sziget Festival het gehele -grote-veld plat in het avond programma. Dit was ongekend.  Hierna tourde de band door Europa en in december eindigt NADARA de Europa Roma tour op persoonlijke uitnodiging van De Waard van Kekerdom te Kekerdom. Zondag presenteert de band nog haar LIVE-CD in De Roepaen te Ottersum in de middag: 16:00uur (omdat daar vorig jaar de cd is opgenomen). Maar ik Kekerdom werd het een rauw Roma-Gypsy feest met eigen kleurrijke zigeuner danseressen en veel dansend publiek.  Nadara brengt pure muziek en dans van de Roma-zigeuners uit Transsylvanië, afgewisseld met swingende Hongaarse en Roemeense volksmuziek. zie de foto’s.

DSC_7080Gipsy (Large)

Als je in Roemenië trouwt is het gebruikelijk dat een zigeunerorkest voor de muzikale omlijsting zorgt. Nadara speelt bruiloft na bruiloft plat met optredens die soms wel vijftien uur duren. De groep combineert de bezetting van een traditioneel plattelandsorkest (viool, altviool en contrabas) met enkele ‘stadse’ instrumenten zoals accordeon, saxofoon, cimbaal en percussie. Nadara trad o.a. op tijdens het bekende Sziget Festival in Boedapest, op het filmfestival in Cannes, in het Concertgebouw in Amsterdam en was te horen in Tony Gatlif’s film ‘Transylvania’.  Meer informatie over Nadara vindt u op:  www.speelman.nl/Nadara