15 december 2013

22-12-13 KERSTCONCERT OOIJSE TOEKOMST EN NIJMEEGS KOPER KONSORT

Op zondag 22 december a.s. , om 15.00 uur, verzorgt Muziekvereniging Ooijse Toekomst samen met het Nijmeegs Koper Konsort het gratis toegankelijke jaarlijkse Kerstconcert in Dorpshuis de Sprong. De Sprong is prachtig vernieuwd en voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed in kerstsfeer. In de grote zaal bent u van harte welkom om samen met de leden van beide orkesten een muzikale middag te beleven met een heel gevarieerd programma.  Muziekvereniging De Ooijse Toekomst staat onder de bezielende leiding van Paul Vlieks, en voert werken uit van licht klassiek via film- en musicalmuziek en jazz tot sfeervolle kerstmuziek. Het orkest brengt onder meer een Salute to American Jazz, en ook Strauss, de Titanic en Ernst Mosch komen voorbij. Maar natuurlijk spelen zij ook veel kerstmuziek zoals die overal ter wereld gezongen en gespeeld wordt. De Ooijse Toekomst bloeit, het ledental groeit. Ze hebben flink gerepeteerd voor dit concert en hopen op  veel belangstelling te kunnen rekenen! Te gast is dit jaar het Nijmeegs Koper Konsort, een ensemble dat bestaat uit tien koperblazers, gedirigeerd door Dick Bolt. Een belangrijk deel van het repertoire komt uit de renaissance en de barok, maar ze spelen ook eigentijdse muziek. Ze brengen deze middag een programma met 2- tot 10-stemmige muziek en dit omvat onder meer “4 Brass Cats” van Hazell en werken van Clarke en Gabrieli. Het vuurwerk zal ervan af spatten met de “Carmen-suite” van Bizet. De orkesten brengen samen enkele traditionele kerstliederen ten gehore, waarbij het publiek, zoals elk jaar, van harte wordt uitgenodigd om mee  te zingen. Na afloop van het concert biedt het bestuur van de Sprong  Glühwein aan en chocolademelk, ook voor de kinderen. Met daarbij een lekkere plak kerststol! zie de foto’s van 2012.

DSC_4534kerstconcert 2012 (Large)