9 december 2013

Verkeerd gebruik bladcontainers in Ubbergen

Door de gemeente Ubbergen zijn op diverse plaatsen bladcontainers geplaatst, als dienstverlening voor de inwoners om daar de overtollige bladeren uit de omgeving in te gooien. Helaas zijn er ook mensen, die deze containers gebruiken om hun overtallige snoeiafval en tuinafval in te deponeren en dat geeft voor de gemeente problemen. Als de gemeente het blad af gaat voeren, is dat voor een gunstige prijs, maar zodra dat met andere troep vermengd wordt, is het ineens geen blad meer en moet er veel geld voor betaald worden om dit af te voeren. Als voorbeeld de bladcontainers in de Thilman Werenbertszstraat in Ubbergen en de container bij de tennisbanen in Ooij. Daar is veel ander afval bijgegooid en dat was voor de gemeente reden om de containers met onmiddellijke ingang te verwijderen. De mensen moeten zich wel realiseren dat dit een extra dienstverlening is van de gemeente en dat door deze acties, de toekomst van dergelijke bladcontainers op het spel staat.  zie de foto’s.

DSC_5273bladcontainers (Large)