24 november 2013

Sinterklaas in het Kulturhus in Beek 2013

Zondagmorgen bracht Sinterklaas een bezoek aan Ooij en zondagmiddag deed hij dat aan Beek. Nadat de Sint in de Smorenhoek was opgehaald volgde een rondgang door het dorp met muziek van KNA en de BUB. Vervolgens bracht de Sint een bezoek aan het Kulturhus in Beek, waar hij ontvangen werd door de burgemeester, Paul Wilbers en loco kinderburgemeester Merel en samen met de Pieten en een heuse politieagente werd op het podium van het Kulturhus een toneelstukje opgevoerd, waarbij de burgemeester zich “ontpopte” als een burgemeester, die niet helemaal eerlijk was. Hij veranderde namelijk de tekst in het Grote Boek van Sinterklaas, omdat hij graag, in tegenstelling tot vorig jaar, een “groot cadeau” wilde hebben. Dit had hij bijna gekregen, toen de Sint één en ander nog even controleerde op zijn I-pad en bemerkte, dat het niet klopte. En dat werd door de kinderen ook duidelijk aangegeven. Gelukkig kon de burgemeester het later weer goed maken bij veel kinderen, door mee te doen aan het uitdelen van de cadeautjes bij het verlaten van de zaal. Veel kinderen konden op “audiëntie” bij Sinterklaas en konden samen met hem op de foto. De  Zwarte Pieten, die in “vele soorten” aanwezig waren , lieten zien, dat zij ook goed konden dansen. zie de foto’s

DSC_0751Sinterklaas in Beek (Large)