20 november 2013

Scheepswerf Bodewes in Millingen gaat sluiten.

Scheepswerf Bodewes uit Millingen aan de Rijn gaat sluiten. Het gaat om een voorgenomen besluit. De bonden en de ondernemingsraad moeten hun advies nog geven. Maar de datum zal waarschijnlijk 31 december 2013 worden. Het scheepsbouw- en reparatiebedrijf heeft te weinig werk om haar 30 werknemers aan het werk te houden. Directeur Rob Schuurmans noemt de sluiting ‘rampzalig maar onvermijdelijk’. Scheepswerf Bodewes is onderdeel van de Damen Shipyards Group, en is één van de oudste scheepswerven van Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 1837. Het bedrijf heeft echter in 1896 de naam “Bodewes” gekregen en deze naam is sindsdien altijd gebleven. Op het hoogtepunt In de jaren 70 van de vorige eeuw  werkten er meer dan 400 mensen. Een grote reorganisatie in die tijd zorgde ook al voor veel ontslagen, maar het bedrijf kon toen wel door. Directeur Rob Schuurmans heeft het personeel inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit.Foto-werf Bodewes-september-2008-005