8 november 2013

Overval woning Oude Kleefsebaan Berg en Dal

DSCF2262 politiehelicopter (Large)De politie heeft vanavond rond 22.00 uur in Groesbeek twee overvallers  (22 en 25 jaar oud, afkomstig uit Nijmegen)aangehouden, welke een woningoverval  hebben gepleegd op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, gemeente Ubbergen. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet. Ze werden met behulp van deze helikopter op twee verschillende plaatsen aangetroffen. (één in het dorp en één in het bos) De politie was deze vrijdagavond rond 20.15 uur in de omgeving van Berg en Dal en Groesbeek op zoek naar een of meer gewapende overvallers.  Daarbij zou ook geschoten zijn, maar dat wordt nog niet door de politie bevestigd. Op de Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Groesbeek werd een auto aangetroffen die de daders vermoedelijk op hun vlucht hebben gebruikt. Volgens getuigen zijn de overvallers vanaf die weg er te voet vandoor gegaan. Zowel de Zevenheuvelenweg als de Derdebaan, werden  daarna afgesloten. Het is nog niet bekend, waaruit de buiten van de overvallers bestaat. De politie beloofde zaterdag meer info te geven. In ieder geval werd later medegedeeld, dat er toch geschoten was. Voor een update van de politie,  zie lees meer.

Onderzoek naar overvallers woning (politie)

Laatste update: 09-11-2013 | 11:03

Berg en Dal – Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Bij de overval raakte niemand gewond. Twee overvallers zijn enkele uren later door de politie in de buurt aangehouden. Dit gebeurde met ondersteuning van een politiehelikopter. Zaterdagochtend zoekt de mobiele eenheid bij een bosperceel naar mogelijke buit en wapens.

De overval vond plaats rond 19.30 uur. Meerdere daders bedreigden daarbij de bewoners van het pand met (vuur)wapens. Met de buit zijn de daders gevlucht, waarbij gebruik werd gemaakt van een voertuig. Het voertuig werd even later rijdend aangetroffen door politieagenten; daarbij is enkele keren op de auto geschoten toen deze op een agent bleef afkomen. Bij stilstand bleek dat er op dat moment niemand meer in de auto zat. In de directe omgeving is verder gezocht naar de daders.
Aanhoudingen

Door de politiemeldkamer zijn direct na de 1e melding, agenten naar de woning gestuurd. Daarnaast zochten andere surveillancevoertuigen naar de daders, ondersteund door de politie Limburg en Duitsland. Naast het spreken met de slachtoffers en eventuele andere getuigen, is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij werd de politiehelikopter ingezet. Rond 22.30 uur zijn in Groesbeek op twee verschillende locaties verdachte mannen aangetroffen en aangehouden. Deze verdachten zijn 22 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen.
Voortgang onderzoek

Zaterdagochtend is de mobiele eenheid al vroeg bij daglicht gaan zoeken; dit zoeken is nu nog gaande en gericht op de buit en wapens. Daarnaast worden vandaag getuigen en benadeelden gehoord door het overvallenteam. Onderdeel van het gehele politieonderzoek is vandaag ook een buurtonderzoek en het horen van de aangehouden verdachten.
Getuigenoproep

Voor het oplossen van deze overval, hoopt het rechercheteam in contact te komen met mogelijke getuigen van de overval. Dit hoeft zich niet te beperken tot de avond van de overval, maar kan ook informatie betreffen over de dagen voorafgaand aan de overval. Informatie? Bel 0900-8844.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.