7 november 2013

Elian Lavrijsen geinstalleerd als jeugdburgemeester van Ubbergen

DSC_7649a naam jeugdburgemeester (Large)Elian Lavrijsen is donderdagmiddag, voorafgaand aan de raadsvergadering in het gemeentehuis van Ubbergen, geïnstalleerd als jeugdburgemeester van de gemeente Ubbergen. Dit gebeurde door burgemeester Paul Wilbers, die haar, na het afleggen van de “belofte” de ambtsketen om hing, welke behoort bij dit ambt. Elian  (11) uit Ooij is daardoor de eerste kinderburgemeester van de gemeente Ubbergen. En meteen ook de laatste, want zij blijft in functie tot 1 januari 2015, als Ubbergen fuseert met Groesbeek en Millingen. Zij gaat de echte burgervader Paul Wilbers vergezellen bij een deel van zijn werken. Dat betekent in elk geval lintjes knippen en kransen leggen. Voorafgaand aan de installatie las ze haar “sollicitatiebrief” voor, waarmee ze haar ideeën en achtergronden bekend maakte. Haar persoonlijke coach voor dit komende burgemeestersjaar wordt het raadslid  Desirée Jacobs. zie de foto’s.