5 november 2013

Elian Lavrijsen nieuwe jeugdburgemeester Ubbergen

De 11-jarige Elian Lavrijsen uit Ooij wordt donderdag 7 november benoemd als eerste jeugdburgemeester van de gemeente Ubbergen. Voorafgaand aan de begrotingsraad, wordt zij om 16.30 uur geïnstalleerd. Tot aan de herindeling zet Elian zich in om kinderen en de gemeente dichter bij elkaar te brengen. Ubbergen wil kinderen tot en met twaalf jaar een duidelijker stem geven en ze laten kennis maken met het reilen en zeilen van de gemeente. In oktober zijn daarom alle kinderen uit groep 8 uitgenodigd om te solliciteren op de functie van kinderburgemeester. Van de acht jongens en meisjes die een brief hebben geschreven, kwam Elian uit Ooij als beste uit de bus. Volgens de sollicitatiecommissie kon zij kon haar mening zeer goed verwoorden.  Als jeugdburgemeester heeft Elian verschillende taken. Zij vergezelt de burgemeester bij representatieve taken, vooral als daar kinderen en jongeren bij betrokken zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat zij als jeugdburgemeester de mening van kinderen in de gemeente horen. Zelf is Elian erg gemotiveerd om Ubbergen weer het groenste dorp van Nederland te maken en de verkeersveiligheid te verbeteren door het strooi- en snoeibeleid aan te passen. Voor vragen, verzoeken en uitnodigingen voor de kinderburgemeester kan iedereen Elian via de mail bereiken op kinderburgemeester@ubbergen.nl.

BURGERMEESTER-KETEN-VOORZITTERSHAMER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.