2 november 2013

Brug de Ooijpoort over ’t Meertje op zijn plaats.

Het plaatsen van de nieuwe wandelbrug is deze zaterdagmorgen bij ’t Meertje gelukt. Vrijdagavond is het schip met daarop de ongeveer 62 meter lange en 13 ton wegende composieten brug ingevaren , nadat deze vertrokken was vanaf de fabriek in Breukelen. Vanwege de harde wind in Breukelen (uitschieters tot windkracht 6 op een hoogte van 75 meter, de hoogte van de kraan), was het niet verantwoord de brug eerder op het schip te plaatsen, aldus de gemeente Nijmegen. Nu is het dus wel gelukt en al vroeg was de aannemer begonnen met de voorbereiding tot het plaatsen en omstreeks  10.00 lag de brug op zijn plaats, waarna de afwerking kon beginnen. De brug, die de naam Ooijpoort heeft gekregen, verbindt de oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee letterlijk een brug tussen stad en natuur. De verbinding is ook van wezenlijk belang voor De Bastei, het toekomstige natuur- en cultuurcentrum in de Stratemakerstoren. De ranke wandelbrug heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van Ooijpoort. zie de foto’s.

DSC_5959Ooijpoortnaam (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.