1 november 2013

Verhaal over nepagenten blijkt misverstand.

Het verhaal over de nepagenten in Millingen aan de Rijn blijkt op een misverstand te berusten. Het blijkt nu dat de afdeling Verkeershandhaving van de politie uit Ewijk donderdag een foutje gemaakt had. Omdat de bestuurder van de auto met een buitenlands kenteken reed, zonder dat hij de autogordel om had, moest hij contant betalen voor zijn overtreding. Daartoe hadden ze een pinapparaat bij zich, dat i.v.m. de slechte verbindingen in Millingen aan de Rijn niet goed werkte. Per abuis werd ook nog een code ingevoerd voor “handsfree bellen”, maar dat werd vervolgens gewijzigd in de goede code voor “het rijden zonder autogordel”. Het digitale systeem werkte dus niet optimaal maar achteraf bleek alles wel te kloppen. De z.g. nepagenten bleken dus echte agenten te zijn, die het hele gebied van Gelderland-Zuid als hun werkterrein hebben en dat was ook de reden, dat de politie van Groesbeek, verantwoordelijk voor het politietoezicht in dit gebied, nog niet wist dat zij daar aan het werk geweest waren. Dat werd later “ontdekt”  en daarom is vervolgens contact opgenomen met de bestuurder om één en ander uit te leggen.image-3743317

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.