31 oktober 2013

Nepagenten actief in Millingen

DSCF2602_copy_copy“Nep agenten aan de slag in Millingen” Een inwoner van Millingen aan de Rijn meldt het volgende: Ik kreeg net weer telefoon van de politie omtrent de aanhouding vandaag.  De agenten die mij vanmiddag aanhielden blijken inderdaad nep agenten te zijn. Een van de verdachte redenen zijn, bedragen die ze wilden betalen klopte niet eens. Voor het niet dragen van een autogordel staat een boete van €100 euro op.  Ze wilden mij eerst €227 en daarna €137 euro laten betalen.  Ook bleek de handelswijze van deze heren niet te kloppen. o.a. de ontheffing voor het dragen van een autogordel op medische gronden.  Ik heb op advies van politie mijn bankpas gelijk geblokkeerd. Dus kijk uit in de polder wanneer je word aangehouden door 2 mannen in uniform die in een donker grijze Renault of Ford lijkende (niet gemarkeerde politie) wagen rijden.  Bel, als je word staande gehouden en niet vertrouwt, gelijk de lokale politie op 0900-8844. Er zijn vandaag 3 meldingen op bureau Groesbeek binnen gekomen. Er zijn dus al meerdere mensen in aanraking geweest met deze heren. De politie is er mee bezig en heeft alle details. Het is gebeurd rond middag uur in Millingen.  En het ging in dit geval om buitenlandse auto’s die ze aanhouden, omdat die contant en direct moeten betalen. Ze droegen beide een uniform, hadden niets om de riem zitten, geen pistool ook geen geluidsapparatuur. Leeftijd 30-40 jaar.

4 Responses to Nepagenten actief in Millingen

 • Vind het een beetje jammer dat mensen Continue de Politie af lopen te zeiken, daardoor missen ze vele belangrijke aspecten die de politie ook daadwerkelijk de Politie maakt, een ECHTE Politie man/vrouw laat altijd de Insigne zien daarop staat hun nummer die ook bij Defensie luchtmacht landmacht etc ect word gebruikt, bekijk die altijd zo kunnen er geen fouten worden gemaakt die laten hun zelf ook standaard zien voor vertrouwen, de wapenkoppel is altijd uitgerust met een Portofoon pepperspray handboeien een vakje waar de sleutel inzit een Draagring voor wapenstok die ook in bezit is en dan nog voor de hogere rangen een wapen die vast zit aan een draad, zie je maar een streepje op het uniform, is geen wapen in bezit mogen hebben meerdere streepjes is Wapen dragend, en die in Opleiding dragen een wapen,,,,Mensen moeten eens stoppen met de Politie af te kaffen op wat ze fout doen en beter opletten met wat ze wel goed doen…dan gebeuren er dit soort domme dingen niet…

  • Beste “Moet je weten”. Bedankt voor je reactie en in grote lijnen klopt het ook wel wat je zegt, zeker als het over dat afzeiken gaat, hoewel dat hier zeker niet het geval is. Mensen die dat doen hebben meestal zelf een slecht geweten. Maar de uitleg over de badge, het wapen e.d. klopt niet helemaal. Politiemensen hebben geen badge, maar een legitimatiebewijs en in burger zullen ze dat altijd tonen. In uniform hoeft dat niet maar er kan wel naar gevraagd worden. Dan wordt het wel getoond. En niet elke politieman of vrouw heeft zijn riem volhangen met al die dingen die door jou genoemd worden. Ook politiemensen met 1 streep dragen een wapen, behalve als ze als surveillant opgeleid worden. De surveillant heeft dat niet en dat geldt ook voor de mensen van de vrijwillige politie. Die dragen ook geen wapen maar zijn wel degelijk politieman of vrouw. Vanaf 3 strepen hebben de politiemensen over het algemeen een wapen bij zich als ze in dienst zijn. Tot zover! 🙂

 • @ moet je weten,

  Hier word niet afgezeken op de politie, de politie heeft gisteren juist goed geholpen nadat men contact met hen heeft opgenomen.
  Dit artikel is puur informeel dat mensen met buitenlandse kentekens kunnen worden aangehouden door mensen die zich voordeden/voordoen als agenten.
  Mensen met een NL kenteken krijgen een bekeuring na een NL adres gestuurd, mensen met een buitenlandse kenteken niet.

  De persoon in deze kwestie die werd staande gehouden vertrouwde de zaak niet vanwege de verschillende geldbedragen die hij moest afrekenen en de antwoorden die hij kreeg toen hij bewijzen van ontheffing liet zien,
  en heeft politie gebeld zo gauw hij door mocht rijden.

  Niet alle gegevens en feiten staan boven beschreven wat er naderhand door politie is gedaan en is gezegd.
  Laat ik nog 1 ding toevoegen, het kenteken van de auto die werd staande gehouden, stond gisteren avond om 22.30 nog niet in het politie systeem.
  Door al de gegevens bij elkaar te zetten, heeft de politie gisteren gezegd in dit geval het vermoedelijk om nepagenten ging.
  En dat men vermoedelijk een nieuwe manier van skimmen (laten pinnen, de betaling te stoppen om zo kaart gegevens en je pincode op te slaan) en/of contant geld afhandig maken hebben ontdekt, door auto’s met buitenlandse kentekens aan te houden.
  Als men contant betaald is alles afgehandeld, horen ze niets meer, denkt men het is afgehandeld en geen haan die er dan nog na kraait.

  Geloof mij nu maar dat alle lof uitgaat na de afhandelende agenten die de zaak tot gisteren avond laat hebben behandeld.

 • ‘moet je weten’ moet niet zoveel films kijken… Waar komt trouwens je reactie vandaan dat iedereen de politie afzeikt?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.