29 oktober 2013

Bieb nieuwe stijl in dorpshuis De Sprong.

Nadat ze enkele dagen gesloten waren opent de bibliotheek in Ooij woensdag 29 oktober weer haar deuren in dorpshuis “de Sprong” te Ooij. De opzet is nu geheel veranderd en de lezers kunnen nu nagenoeg elke dag terecht bij hun favoriete boeken. De bieb is omgebouwd tot “selfservicebibliotheek”. Dankzij de installatie van een scanapparaat zijn biebmedewerkers niet meer nodig om de boeken of de andere materialen uit te lenen of in te nemen.  Daarbij wordt de collectie ook nog eens uitgebreid met kinderboeken. Toch zal er de komende tijden nog wel af en toe een medewerker van de bibliotheek aanwezig zijn om de mensen wegwijs te maken.  Maar vanaf half november is er alleen nog een medewerker aanwezig op dinsdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur. de bibliotheek in het Kulturhus te Kekerdom kent deze regeling al langer.

DSC_5708naam bibliotheek (Large)