15 oktober 2013

Opknapbeurt Kleine Bartholomeuskerk in Beek

Door roetaanslag was het interieur van het monumentale Kleine Bartholomeuskerkje in Beek steeds grauwer geworden. Het was wenselijk dat het binnenschilderwerk van het houten plafond werd schoongemaakt en dat de wanden opnieuw werden gewit. De werkzaamheden werden door vrijwilligers uitgevoerd onder leiding van Rob de Bruijn, voorzitter van de Wijkkerkenraad en tevens medewerker van de Monumentenwacht. Deze aanpak is voor de eigenaar van het kerkje, de Stichting Kleine Bartholomeuskerk, een besparing van de kosten, en voor de kerkgangers levert het aanvulling voor hun wijkkas op.  Het werk is bijna klaar. Dat was voor het Stichtingsbestuur een passend moment om hun waardering te laten blijken. zie de foto’s.

DSC_0624naam (Large)

De Kleine Bartholomeuskerk in Beek is een protestantse kerk en staat tegenover de Grote Bartholomaeuskerk, welke met sluiting bedreigd wordt. De vrijwilligers zijn vrijdag met het opknappen van het interieur begonnen en de verwachting was, dat het a.s. vrijdag klaar zou zijn. Door de inzet van de  vele vrijwilligers verliepen de werkzaamheden zo voorspoedig, dat het woensdag al afgerond kan worden.