12 oktober 2013

Twee Keien bij de bridgeclub Hoog-Laag

Tijdens de viering van het 7e lustrum van het bestaan van de bridgeclub Hoog-Laag Ubbergen op zaterdag 12 oktober 2013 zijn door de voorzitter van het district Nijmegen van de Nederlandse Bridge Bond de Heer Ermshaus  een eervolle onderscheiding  van de Bond aan twee bestuursleden uitgereikt. Het betrof de oud-secretaris Hanneke Daniels en de voorzitter Antoon Kuhlmann.  Beide kregen het ereteken “De Kei” uitgereikt als waardering voor hun uitzonderlijke inzet voor de bridgevereniging Hoog Laag  en voor het stimuleren van het bridgen in het algemeen. Het is zeer bijzonder dat binnen één vereniging twee van deze hoge landelijke  onderscheidingen tegelijkertijd  uitgereikt worden. zie de foto’s van Herman Leensen.

DSC_0719 Bridge (Large)kopie (Large)

 

Hanneke Daniels kreeg de onderscheiding met name voor haar werk als secretaris van de vereniging. Zij deed dit werk meer dan 21 jaar en maakte daarbij de gehele omschakeling mee van het ouderwetse handwerk  van geschreven notulen,  kaartenbakken als ledenadministratie enz naar een volledig gedigitaliseerd secretariaat. Zij deed het werk met veel inzet, uiterste nauwkeurigheid en accuratesse. Een paar weken geleden heeft zij deze taak overgegeven aan haar opvolger Helma Teunissen. Naast haar secretariaatswerk was zij binnen de vereniging zeer actief als bestuurslid. Ook deed zij veel ondersteunend werk bij de organisatie van de bijzondere bridge drives die elk  jaar een paar keer werden georganiseerd ondersteuning bij bijzondere bridgedrives

Antoon Kuhlmann is al ruim 22 jaar van de vereniging, waarvan 18 jaar bestuurslid en de laatste 8 jaar voorzitter. Onder zijn enthousiaste leiding heeft de vereniging een geweldige groei meegemaakt, geheel tegen de landelijke tendens van verminderde belangstelling voor het bridgen in. Door zijn  onvoorstelbare energie  is tijdens zijn voorzitters periode het ledental gegroeid van 50 leden naar nu ruim 130 leden, meer dan een verdubbeling dus. Hij was de grote trekker en aanjager van het Project Denken en Doen in de gemeente . In dit project van  de landelijke bond NBB, het ministerie van WVC en de gemeente Ubbergen werd het bridgen aangeraden voor ouderen omdat bewezen was dat met deze activiteit ouderen langer geestelijk en sociaal actief blijven , meer contacten onderhouden , langer gezond blijven en minder beroep doen op zorg. In de gemeente Ubbergen namen 140 mensen aan dit project deel.

Binnen de vereniging verzorgt Antoon Kuhlman ook de technische commissie, de wedstrijdleiding bij de clubdrives , de opleiding van nieuwe leden en de training van meer ervaren spelers. Mede door deze inzet van Antoon is de bridgevereniging Hoog Laag Ubbergen uitgegroeid tot één van de gezelligste en actiefste bridgevereniging in de regio.

Al deze activiteiten waren voor de Nederlandse Bridge Bond voldoende redenen om ook hem de prestigieuze onderscheiding “De Kei “ uit te reiken.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.