9 oktober 2013

Internationale fietsontmoeting Ooij-Nutterden.

De fietsende leden van de Ooijse KBO en de senioren van Kranenburg hadden vandaag een , door Ooij georganiseerde, gezamenlijke fietstocht door de Ooijpolder. Beide verenigingen hebben al 27 jaar een uitwisseling en mede door deze onderlinge verbondenheid heeft de Duitse gemeente Kranenburg afgelopen zomer een bijzondere onderscheiding gekregen voor hun internationale samenwerkingsverbanden. De gezamenlijke fietstocht begon met een lunch bij restaurant De Vink in Ooij, waarbij ook de Duitse burgemeester Guenther Steins en zijn Ubbergse ambtgenoot Paul Wilbers aanwezig waren. Beide spraken lovende woorden over deze mooie samenwerking. Van beide kanten van de grens deden 22 fietsers mee. Totaal dus 44 man, die vervolgens gezamenlijk een bezoek brachten aan het Hollandsch-Duitsch gemaal in het Ooijse Schependom.zie de foto’s van Herman Leensen. DSC_8558naam (Large)