8 oktober 2013

Struinland – Struinhuisje in de Ooijpolder

Struin is een organisatie voor Buiten Schoolse Opvang (BSO) en is o.a. actief in de Ooijpolder. Zo is men al geruime tijd bezig om een “Struinland” te maken in het Ooijse Schependom, aan het begin van de Ooijpolder, op Nijmeegs grondgebied. In de maand mei is de vergunning verleend voor het nieuw te bouwen Struin-gebouw. Op dit moment is de aannemer, ORGA bouw, met de voorbereiding begonnen  en daarvoor moest er een gat gemaakt worden in de dijk, omdat er kabels doorheen gelegd moesten worden. De bouw zal enkele maanden in beslag nemen en men hoopt het voor de winter  gereed te hebben. Het gebouw wordt volledig van inlands hout opgetrokken en wordt voorzien van een vegetatiedak en zonne-energie. De verwarming vindt plaats door finovens (houtkachels) en het gebouw heeft een eigen helofytenfilter voor het afvalwater. zie de foto’s.

DSC_8120