3 oktober 2013

Praktijkles aardrijkskunde op basisschool Opweg in Ooij.

Deze week staat een deel van de lessen van de basisschool Opweg in Ooij in het teken van de techniek. Vanochtend hebben daarom Guido Hartkamp van Het Veldwerkbureau VWB en Patrick Driessen van het Advies- en Ingenieursbureau  de Grontmij voor de groepen 6/7 en 7/8 een praktijkles aardrijkskunde gegeven. Ze zijn begonnen met een presentatie in de aula en hebben foto’s en materialen getoond. Daarna was er buiten een demonstratie te zien van verschillende boringen (zowel machinaal als handmatig) en mochten de kinderen meehelpen op de machine. Een hele ervaring en vooral erg interessant. Ter afsluiting werd er  in de tuin van de school bij de kleuterklassen een bron gezet en heeft Grontmij samen met VWB aan de school een handpomp als cadeau gegeven. Een geweldig initiatief en zeker een compliment waard, want er was nogal wat inzet voor nodig om deze praktijklessen te laten slagen. zie de foto’s.

DSC_5749 naam (Large)