30 september 2013

Werkbezoek staatssecretaris Jetta Klijnsma aan de MUG gemeenten

Het project “Nieuw Werk”  is een vernieuwende aanpak in de MUG gemeenten om mensen weer aan het werk te helpen.  Staatssecretaris van Sociale Zaken,  Jetta Klijnsma,   kwam op 30 september hiervoor speciaal naar Groesbeek.  Door werkgevers op te zoeken en vooral door persoonlijk contact  tussen de werkgever en de toekomstige werknemer zijn er in het afgelopen half jaar in Groesbeek al veel mensen aan een baan geholpen. Ubbergen en Millingen a/d Rijn en ook een aantal andere gemeenten gaan ook op deze manier werken. De staatssecretaris was vooral benieuwd naar de ervaring van de werkgevers en van de mensen die een baan hadden gevonden. Voor haar is dit erg belangrijk omdat ze momenteel bezig is met het uitwerken van de nieuwe Participatiewet. Na een rondrit over het terrein van de Golfbaan Rijk van Nijmegen  door  Mark Heijmans,  die haar vertelde over zijn nieuwe baan op de golfbaan, en een gesprek rond de tafel,  werd een bezoek gebracht aan de firma  van Kesteren,  waar ook twee mensen aan de slag zijn gegaan. Het werkbezoek werd afgerond door met de wethouders Pim Spaan en Leidy van der Aalst, het UWV en de relatiemanagers in gesprek te gaan.  Jetta Klijnsma  werd aangestoken door het enthousiasme van alle betrokkenen en vooral door de persoonlijke verhalen en was onder de indruk van  de betrokkenheid en de goede resultaten. Ze zal de ontwikkeling goed volgen omdat het project Nieuw Werk een voorbeeld kan zijn voor veel andere gemeenten. zie de foto’s.DSC_5090naam (Large)