29 september 2013

Expositie “het Model” in Persingens Kerkje

Dit weekend exposeren 6 realistische kunstenaars hun schilderijen en tekeningen met als thema MODEL in het Kerkje van Persingen. De deelnemende kunstenaars zijn afkomstig uit verschillende delen van het land. Paul Boswijk en Ben Rikken behoren tot de Noordelijke realisten. Paul is bekend om de lichtwerking in zijn schilderijen en Ben maakt o.a. treffende tekeningen. Gera Zoet is een kunstenares uit Apeldoorn die haar modellen veelal in zwart-wit schildert. De bekende Nijmeegse kunstschilder Diederik Grootjans heeft een serie torso’s geschilderd van zijn generatie. Ralf Heynen en Jos van Riswick zijn beiden lid van de Nijmeegse realisten en schilderen hun modellen klassiek realistisch met een eigen losse toets. Prachtige schilderijen!! zie de foto’s.

DSC_3914naam (Large)