23 september 2013

Gert-Jan Gerritzen nieuwe schutterskoning Leuth

Gert-Jan Gerritzen en Suze Broerse uit Leuth zullen met ingang van de a.s. kermis in Leuth, het nieuwe koningspaar van schutterij De Vriendenkring gaan vormen. Na 152 schoten was Gert-Jan degene die de vogel naar beneden haalde. Hij was de enige kandidaat. De 27 jarige Gert-Jan Gerritzen is in het dagelijks leven vrachtautochauffeur en is vendelier bij de schutterij.  Hij is bekend met het koningsschieten want zijn ouders, Henk en Leny Gerritzen gingen hem al voor als koningspaar en keizerspaar.Bij de jeugd zitten ze dit jaar zonder koning want van de vier jeugdige schutters, was er niemand die zich aan het koningschot waagde. Wel deden ze mee aan het prijsschieten, waarbij de zittende jeugdkoning Jelle Seegers de rechter vleugel van de vogel schoot. Niels van Gemert had de kop en Wilco Seegers de linker vleugel.  Tijdens het koningschieten werd afscheid genomen van Cor (Puk) Janssen als geweerlader en kreeg Herman Menting een medaille voor het feit dat hij 25 jaar actief was voor de vereniging. zie de foto’s

DSC_2636kopie (Large)